Salgado i la seva Gènesi

Aquesta setmana he anat a veure Gènesi de Sebastiâo Salgado al CaixaForum.

No sabria dir si és perquè l’han promocionat molt, perquè tothom me n’havia dit meravelles o perquè tenia un mal dia, però vaig sortir igual que hi vaig entrar; bé, potser no, fins i tot amb una mica de mala llet i tot.

Em va donar la sensació que totes les fotos ja les havia vistes, com si estigués fullejant un exemplar de National Geographic en blanc i negre. Amb això no vull dir que les fotos no m’agradessin, al contrari, són espectaculars, però el conjunt de l’exposició em va decepcionar, no està gaire ben explicada, no vaig saber entendre quin criteri hi ha en l’elecció de les zones fotografiades i els comentaris pseudo-antropològics de les costums de certes tribus fins i tot els vaig trobar un pel ofensius i post-colonials.

Total, que si voleu veure fotos de la naturalesa en estat pur no us la perdeu, us agradarà moltíssim… ara, si us interessa el concepte global de Gènesi i de conservació natural del que tracta la exposició…. doncs no sabria dir-vos….

Poso les fotos que vaig poder fer (tot i la quantitat de persones que hi havia)

Salgado 1 Salgado 2 Salgado 3

(Recordeu que faig servir una opció de la Hipstamàtic que es creu que viu als vuitantes….)

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s